Basın Bültenleri

AKSA DOĞALGAZ’IN ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ ISO 9001:2015 VE ISO 14001:2015 BELGELERİYLE TAÇLANDIRILDI

Entegre Yönetim Sistemi yapısını, ISO standartlarında yapılan revizyona uygun olarak güncelleyen Aksa Doğalgaz’ın, hazırlık aşamasının ardından iki ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan dış tetkikler sonucu, 27 ilde faaliyet gösteren dağıtım şirketlerinin her biri için ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi belgelerine uygunluğu onaylandı.

Kalite ve Çevre Yönetimi uygulamalarını, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında hayata geçiren ve performansını sürekli geliştirmeyi temel önceliği kabul eden Aksa Doğalgaz, Entegre Yönetim Sistemi yapısını, ISO standartlarında yapılan revizyon geçişine uygun olarak gözden geçirdi ve güncelledi.

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 179 ilçe ve beldede yaklaşık 15 milyon nüfus, 4,8 milyon potansiyel aboneye 21 dağıtım şirketiyle hizmet veren Aksa Doğalgaz, dört ay hazırlık ve iki ay dış tetkik olmak üzere toplam altı ayda, yeni sisteme adaptasyonunu tamamladı. Sektördeki uzmanlık ve teknik yetkinliğiyle denetimlerde hiçbir uygunsuzluk yaşamadan yönetim sistemi belgelerinin entegrasyonunu tamamlayan Aksa Doğalgaz, ISO 9001:2015 ve ISO 14001:2015 belgeleri almaya hak kazandı*. Doğal gaz dağıtım sektörünün öncü şirketi olarak faaliyetlerini sektörel dönüşümün merkezinde sürdüren Aksa Doğalgaz, kısa bir zamanda 21 dağıtım şirketinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği entegrasyonla, sektör standartları ve iyi uygulama örnekleriyle kıyaslandığında bir başarı hikayesine imza attı.

Tüm operasyonel süreçlerin bütünlüğünü ve yönetimini dijital veri toplama ve değerlendirme platformlarında bir araya getiren Aksa Doğalgaz, yeni revizyon ISO 9001:2015 ve ISO 14001:2015 sistemlerinin tasarım ve uygulamalarını da yine aynı dijital platformda oluşturarak yönetmeye başladı.

*Aksa Doğalgaz, ISO 9001:2015 ve ISO 14001:2015 sistem belgelerinin yanı sıra; müşteri memnuniyetine verdiği yüksek önemin gerekliliğiyle, hizmet kalitesini sürekli artırmaya yönelik kılavuz bilgilerin yönetimini sağlayan ve uluslararası bir standart olan ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, tüm çalışanlarının güvenliğini ve gerçekleştirdiği her faaliyetin sağlıklı olmasını sağlamak, kontrol altında tutmak ve sürekli iyileştirmek adına OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilginin yönetimi ve güvenliğini sağlamak adına ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına sahiptir.

Her Zaman Etkin

Tercihlerinizi Özelleştirin